Franse toetjes

Zoals sommige van jullie wel weten is mijn beste vriendinnetje KATRIN uit Parijs nogal into de Franse cuisine (spreek uit als: kwiesien). Ze is vooral helemaal verzot op het maken van zoetige dingen. Nu is er zondag een workshop Franse toetjes, en wij  gaan daar dus aan mee doen! O, ik hoop dat mijn toetjes net zo goed lukken als op de foto’s. (Ik heb er nu al zin in. Ik vrees alleen dat ik beter ben in toetjes eten dan in toetjes maken ;-))

Millefeuilles

Dit chique Franse gebakje lijkt een beetje op onze tompoes. Millefeuilles betekent 1000 blaadjes. Vroeger maakten de bakkers namelijk echt keiveel laagjes deeg! Nu zijn het er meestal iets van drie 🙂 (moet te doen zijn, toch?!)

Tarte Tatin

Een tarte tatin is een omgekeerd appeltaartje. Uitgevonden door de zusjes Tatin. Ik las op het blog van Jamie Oliver dat het verhaal gaat dat één van de zusjes een appeltaart aan het bakken was, maar ‘m te lang in de oven had laten staan. Daarom serveerde ze het taartje maar op de kop ;-). Wij gaan er zondag eentje met peren maken. Hier vind je een lekker recept van Jamie.

Crème brulée

O la la, ik ben dol op dat gekarameliseerde suikerlaagje. Net als Amélie uit de film Le fabuleux destin d’Amélie Poulain! Check vooral even dit linkje, dan hoor je het ultieme ‘krak’-geluidje.

 

Zomerbaantje

Yippie, ik heb hét ultieme zomerbaantje gevonden. In de maanden juli en augustus ga ik werken bij Delphine Pariente! Een sieradenwinkeltje maar ze hebben er ook toffe kleren. Dus als jullie in de Marais rondstruinen, kom dan zeker even langs! Dan geef ik hopelijk zeer deskundig advies. Haha!

Het coole is dat ik iedere dag een sieraad uit de winkel mag dragen! Deze ring doe ik mijn eerste werkdag om. Subtiel & chic, dacht ik zo!

Bisous Lot

 


Boekentip van LOT!

Dit handige handboek gaat heus niet alleen maar over jongens, mode en make-up (maar wel een béétje natuurlijk). Nee, in dit boek staat nog veel meer dan dat. Alles over het vetste slaapfeest, bijvoorbeeld, en de leukste met-je-vriendinnen-op-de-foto-ideeeën. Maar ook wat een latte macchiato precies is. En een stap voor stap overlevingsplan, voor het geval je aanspoelt op een onbewoond eiland (je weet maar nooit!). Bovendien vind je in dit boek de raarste records, de beste te laat-smoezen, en heel veel tips, trucs en weetjes om het dagelijks leven makkelijker en nóg leuker te maken. Met al die nieuwe kennis kun jij de wereld aan!

 

Handboek voor meisjes – Elisa van Spronsen – Uitgeverij Ploegsma – € 12,99

Bestel ‘m hier!