Bloggers gezocht!

Bonjour tout le monde!

Op Facebook kwam ik onderstaand berichtje tegen en ik moest natuurlijk meteen aan jullie denken! Het is superleuk om een blog bij te houden (al zeg ik het zelf), dus ben je gek op lezen én schrijven meld je dan aan!

Bisous LOT

PS Stem via www.jongejury.nl op je favo-boek (Au pair doet ook mee!)

Wij zoeken enthousiaste jongeren die vanaf oktober tot maart 2014 een leesblog willen schrijven. Als blogger stuur je eens per maand een (korte) blog naar ons op. Hierin schrijf je over de boeken die je leest of hebt gelezen voor de Jonge Jury en vertel je wat je daar van vindt. Maar je kan ook beschrijven hoe er bij jou op school aan het project wordt gewerkt, een tiplijst van je favoriete boeken maken, een fotodagboek bijhouden van wat er op je nachtkastje ligt of een recensie schrijven.

Wij plaatsen jouw blog op onze website en zo help je andere jongeren te kiezen welk boek zij als volgende gaan lezen!
Dus lees jij graag en veel en wil je hier over vertellen aan anderen: meld je dan snel aan door te mailen naar info@jongejury.nl.

Pain au chocolat

Ik had weer een keertje zin om over iets lekkers te bloggen. Op zondagochtend halen Nicolas en Beau altijd pain au chocolat bij de boulangerie hier op de Grand Rue. Jammie, jammie, een beter begin van de zondag bestaat er gewoon niet (espressootje erbij mmm). Laatst ging ik mee, omdat ik het recept bij de bakker wilde ontfutselen, maar dat lukte dus niet. Fransen doen hier altijd heel geheimzinnig over… Maar toen vond ik bij Lauren een kookboek, mét daarin het originele recept, ingewikkeld joh!! Zo’n lijst met ingrediënten!! Het verhaaltje loopt goed af hoor. Op internet heb ik een simpel receptje gevonden, in een uurtje ben je klaar en heb je toch pakweg zo’n 18 choco-broodjes.

foto: Alison Dulanay

 

Dit heb je nodig:

– 1 portie gistbladerdeeg (vind je in de supermarkt in de frigo)

– 175 gram pure chocolade

– 1 eitje en een lepel water

1. Rol het deeg uit en snij hier velletjes uit van ongeveer 10 x 15 cm.

2. Breek de chocolade in brokjes, leg op ieder deegvelletje wat chocola en rol het deeg een beetje losjes op.

3. Leg de rolletjes op een bakplaat (leg ze op bakpapier of vet de plaat goed in), bestrijk ze met een losgeroerd ei en laat ze een half uur rijzen.

4. Nog een keertje met ei bestrijken en afbakken maar! 20 minuutjes duurt dat!

Bon appetit & alvast een bon weekend 🙂

Leuke post!

Hey girls,

Zoals jullie weten vind ik het altijd te gek om berichtjes te krijgen uit de hele wereld. Het is gewoon heel gezellig, leuk én interessant ( je leert er echt iets van!). Nu heb ik via Lena (uit Buenos Aires, Argentinië) iets heel grappigs leren kennen. Het heet postcrossing. Het is opgericht door iemand uit Berlijn die het jammer vond dat-ie  nooit meer leuke papieren post kreeg. En dat klopt ook wel: iedereen stuurt mailtjes en what’s appjes, een leuk kaartje ligt er niet zo vaak meer op de deurmat meer en da’s best jammer.

Als je je opgeeft bij postcrossing ontvang je leuke post – van mensen over de hele wereld (die je dus niet kent -dat vind ik wel een spannend element;-)). Je hoeft alleen maar even een profiel aan te maken en vertellen wat jij leuke kaarten vindt (ik heb opgegeven: beetje vintage, iets met de natuur of wat zelfgemaaks) en je laat je adres achter. De computer zoekt willekeurig een adresje voor je uit, en daar moet jij dan een kaartje naartoe sturen. Bij mij verscheen er een adres van iemand uit Tasmanië (ik wist geeneens waar dat lag! Het bleek een eiland bij Australië te zijn, supercool!)!

Ik heb een leuk kaartje van de Eiffeltoren gekocht en vertelt wie ik ben en wat ik allemaal leuk vind om te doen (in het Engels). Hopelijk krijg ik nu zelf ook snel leuke post!

X Lot