Gast-blogje van Boukje

Hoi, ik ben BOUKJE & ik ben een vriendin van LOT. Ik woon ook in Parijs (maar ben wel Nederlands hoor!) en Lot heeft me gevraagd om een gast-blogje te schrijven. Dat vind ik superleuk, wat ik wil zelf ook een blog beginnen en dan kan ik nu even oefenen. Ik zit op de kunstacademie van Parijs. Ik volg daar een soort vooropleiding. Ik krijg allemaal verschillende vakken. Zoals fotografie.

Ik doe graag grappige dingen met foto's!

En tekenen vind ik ook VET!  We moesten een mooie illustratie zoeken met als thema ‘sucre’ (Frans voor suiker). Ik kwam deze tegen & nu moet ik geïnspireerd op dit plaatje zelf iets nieuws gaan tekenen.

Ik ga vandaag beginnen met mijn opdracht voor school. Ik weet al hoe ik mijn illustratie ga noemen: thee met iets erbij! Als ie af is (en hij is goed gelukt) vraag ik aan Lot of ze hem erop wil zetten!

Film in het park!

Ik zit bij een ciné-clubje en vanavond hebben we weer een filmavondje. Dit keer niet in de bios, maar gewoon in de open lucht. Dus neem je klapstoeltje, kussen en anti-muggenspray mee en kom naar het Parc des Papillons (bij de Vlindertuin, vijverkant)! We beginnen om 20:00!

We gaan de film Auberge Espagnole kijken. Het is een beetje een oudje, maar hij blijft leuk!

Oceaan

Eén van mijn Franse vriendinnen heet Océane. Eerst vond ik dat best een gekke naam. Oceaan, betekent het (maar dat had je vast al geraden). Maar nu heb ik even een onderzoekje gedaan en in Frankrijk is het een hele populaire naam. Hij staat zelfs in de top 10! (op nummertje 9). Hieronder vind je het hele lijstje.

1  Emma
2  Lea
3  Manon
4  Clara
5  Chloe
6  Ines
7  Camille
8  Sarah
9  Oceane
10  Jade

Enne, Lot staat er niet in 😉 Charlotte natuurlijk wel, op nummer 33.

 

Je m'appelle Océane

Je m'appelle aussi OCEANE

Lots favorietjes I

Ik heb een nieuwe rubriek voor mijn blog verzonnen. Het heet: Lots favorietjes. Het kan een film, een boek, een ding of iets anders zijn. Maar het is in ieder geval altijd iets LEUKS/GRAPPIGS/ FIJNS of LEKKERS.

Deze week, je vous presente…

ORANGINA!!!!! mmmmmmm

 

Choca-holic

Katrin is bijna jarig en ik vond het echt superlastig om een leuk & origineel cadeautje voor haar te vinden. Toen kwam ik in een winkeltje (hier vlakbij!) deze poster tegen. Chouette, n’est ce pas!? Katrin is namelijk helemaal gek op koken én op chocola (en moi aussi, dus ik hoop dat ze die mousse gauw een keertje voor mij gaat maken ;-))

schattig hè, die konijntjes!