Tips voor Lola

Lola heeft mijn testje gemaakt en ze had 9 punten (de maximum score!) en heeft besloten om een oppasgezin te gaan zoeken in Parijs of Berlijn. Ik zei natuurlijk dat ze naar Parijs moest komen 😉 Ze vroeg aan mij of ik nog tips had hoe ze zich het beste kon voorbereiden. Hier komen ze (eerlijk gezegd zijn ze van Katrin, want mijn actie was ietwat ondoordacht). Als je ook tips hebt, zet ze er dan gerust bij!

1. Kies een stad waar je al een keer geweest bent, dan heb je alvast een idee van de sfeer. Bedenk dat als je echt ver weg gaat (naar New York ofzo) dat je Nederlandse vriendinnen niet zo snel langskomen.

2. Bedenk van te voren voor hoeveel kindjes je wilt zorgen. Voor zes is een stuk zwaarder dan voor één (logisch). Op aupairwebsites kun je de profielen van de gezinnen lezen.

3. Bel van te voren met je gastgezin. Zo kun je alvast even kennismaken.

4. Volg een taalcursus, daar ontmoet je ook andere aupairs. Très gezellig!

5. Lees alle voorwaarden uit het aupaircontract goed. Schoonmaakwerk hoeft een au pair bijvoorbeeld niet te doen.

6. Klets met mensen die au pair zijn (of zijn geweest) en vraag naar hun ervaringen. Misschien kun je wel een leuk gezin overnemen van een au pair die weer terug in Nederland is.

Zaz

Yeah, ik heb eindelijk een leuk liedje gevonden voor de aftiteling van mijn film Een zomer in Parijs, part II! Het is Je veux van Zaz geworden. Dank voor de supergoeie tip, Simone!  Ik word zo vrolijk van dit liedje. Even kijken of Zaz binnenkort een concertje in Parijs geeft. (Dommage, helaas, ze zit in Tokio.)

Het refrein gaat zo (zie tekstje hieronder). Ik ben het uit mijn hoofd aan het leren, zodat ik straks als mijn film in de bioscoop  draait (*droom droom*) ik het mee kan zingen 😉 Doen jullie mee? Klik dan op Je veux.

Je Veux d’l’amour, d’la joie, de la bonne humeur, ce n’est pas votre argent qui f’ra mon bonheur, moi j’veux crever la main sur le coeur papalapapapala allons ensemble, découvrir ma liberté, oubliez donc tous vos clichés, bienvenue dans ma réalité.

 

Franse streepjes

Sinds de zomer ben ik helemaal into streepjes. Ik heb in totaal wel acht items (2 shirtjes, 2 jurkjes, 1 lang hemd en 3 shirtjes met lange mouwen.) Lauren vertelde me er net een grappig verhaal over. Zo’n zwart (of blauw)-witte streep heet dus de Bretonse streep. Het was vroeger het marine-uniform. De originele Bretonse shirts waren van supergoede kwaliteit, zodat ze wel tegen een windstootje of een golfje zeewater konden. En wat extra handig was: als je over boord sloeg, viel je met die streepjes wel op, en was je makkelijker terug te vinden! Ook veel vissers gingen de streepjes dragen.  En alle mensen die aan zee op vakantie gingen vonden de shirtjes zo cool dat het mode werd!

Paar bekende mensen die ook into de Bretonse streepjes waren:

–          Picasso

–          Audrey Hepburn

–          Coco Chanel

–          En ik dus 😉

                                                          bekende streepjes