Kraak Meneer

Katrin is mijn allerbeste vriendin. Ze past op wel zes kindjes en komt uit Duitsland. Ze is supergoed in het maken van Franse recepten. Haar specialiteit is de croque monsieur, dat betekent kraak meneer. De ‘kraak’ snap ik wel, want de kaas is knapperig, maar waar die monsieur ( =meneer) nou weer vandaan komt? Blijkbaar vinden vooral ‘monsieurs’ het lekker ofzo. Katrin doet altijd heel geheimzinnig als ze in de keuken bezig is en wil haar recepten nooit verklappen.

Vanmiddag heb ik samen met Nicolas gewoon wat geprobeerd (‘Ik wil geen croissantjes!’ riep N. vanmorgen) en al zeg ik het zelf: best goed gelukt (niet zo goed als de croques van Katrin, maar ik ontdek haar geheim binnenkort écht wel een keer).

Croques- monsieur à la Lot

Dit heb je nodig:

  • 2 sneetjes brood (als je er eentje wilt, als je 6 aupairkinderen hebt, dan neem je er natuurlijk 14 ;-)) (want dan eet je ook zelf ook mee ;-))
  • Banaan (zelf bedacht)
  • Stuk kaas (ik koop altijd Gruyère bij de Carrefour, maar een andere soort is vast ook lekker).
  • Boter (wel echte)
  1. Smeer een snee brood aan één kant in met boter. Dit wordt de onderkant van je broodje. Rasp de kaas en strooi hem over de bovenkant van je boterham. Snij de banaan in plakjes en leg deze bovenop de kaas.
  2. Leg de andere boterham er bovenop.
  3. Doe wat boter in de pan en leg de croque erin.
  4. Het vuur niet te hoog zetten, de kaas moet superlangzaam smelten.
  5. Bak ook nog even de andere kant.
  6. Als het korstje knapperig is en de kaas gesmolten is, is de c.m. klaar.

Bon appetit!