Ruzie!

 

Ik haat ruzie maar ik heb het toch. Met mijn beste vriendin uit Nederland, Janne. En het stomme is dat het ook nog door een jongen kwam. Juansie heet-ie. Hij stond naast op ons op de camping en Janne was al in love sinds ze dus die hamer voor de tentharingen ging lenen (zie vorige blog) .

Eerst was ik  natuurlijk supertje blij voor haar. Ze waren echt wel schattig samen, maar na een paar daagjes wilde ik door naar Portugal. Je gaat toch niet backpacken om de hele tijd op dezelfde camping te zitten? Maar ik kreeg Janne dus niet mee. Die wilde per se bij Juansie blijven.

Toen ben ik alleen gegaan en nu zit ik in een hostel  (want  het was jannes’ tent) in Portugal. Het is een heel duur en stom hostel zonder ramen.

X een verdrietige LOT

Dit kaartje heb ik in Spanje gekocht en ga ik naar Idir sturen.

Sangria in 5 minuutjes

Ons tentje staat, de self-floating matjes & slaapzakken zijn uitgerold en Janne is nu even naar de campingwinkel om inkopen te doen voor de Sangria. We hebben namelijk in Barcelona ontdekt dat je zo heel snel nieuwe vrienden maakt 😉 (En we hebben erg leuke buren, Janne ging net een hamer lenen voor de tentharingen en is in 1 minuut een soort van verliefd geworden op een surfboy met dreadlocks, een Spanjaard. Ze oefent de hele tijd de zin ‘Vamos a la playa’, hahaha).

Dit plaatje kwam ik op internet tegen. Er bestaan gewoon sangriafestivals!

Ik geef jullie het recept! Meteen maar even voor 10 personen 🙂

–  2 pakken Sangria (ieder merk is goed, flessen kunnen natuurlijk ook).

–  Stukjes zomerfruit, alles wat je maar kunt krijgen. Wij deden het zo: half doosje druiven, een perzik, stukjes meloen en twee bananen.

–  Eén glas sinaasappelsap.

–  10 kopjes/glaasjes met een citroenpartje erop.

–  De boel mixen en in een glazen kan gieten (als je die tenminste bij je hebt op de camping. Wij doen het gewoon in een thermoskan). En even iets bedenken hoe je het lekker koel krijgt. Wij lieten de thermoskan gewoon een poos <tijdens de siësta, sliep iedereen toch> in het zwembad drijven (moet je wel de dop goed dicht doen!).

Ter inspiratie 🙂

 

 

Barcelona!

De weersvoorspellingen van Barcelona:

Vandaag: 28 graden (zon en wolkje)

Morgen: 27 graden (zon en wolkje)

Maandag: 27 graden (zon)

Dinsdag: 29 graden (zon)

Woensdag: 31 graden en alweer alleen maar zon!

 

Ik doe weer even een duikje in de zee! (wel een beetje gemeen van mij om dat te zeggen want ik heb net met Cees gebeld en die zei dat het in Groningen alleen maar regende 🙁 )

 

mijn voetjes op het strand van Barcelona

Vive la vacance!

Ik heb vakantie! Vive la vacance & et vive la France 🙂  Morgen spring ik met Janne de TGV in en gaan we naar Avignon. Er is daar een supertof theaterfestival, waar wij 3 dagen kaartjes gaan scheuren (in ruil daarvoor mogen we alle voorstellingen gratis zien & betaalt het festival onze camping). Zooooo’n zin in!  Daarna door naar Barcelona en dan pakken we de trein naar… Dat weten we lekker nog niet!! In ieder geval gaan we vier weken backpacken door Spanje & Portugal.

Duzzz als je nog een tip hebt!

Al mijn spullen staan nu naast mijn rugzak; ik moet het er alleen nog maar inproppen.

Mijn paklijst:

–          Veel zonnebrandolie & after sun

–          Tentje, matje, slaapzakkie, zaklamp

–          Boeken & tijdschriften (Nederlands et Francais)

–          Mijn nieuwe zomeraanwinsten (gister met Katrin geshopt in de SOLDE) Speciaal voor jullie: een preview:

zomerhoedje

brillie

jurk met blommekes

 

lila slippers die tot nu toe nog niet zo lekker lopen 🙁

Jullie ook een hele fijne vakantie!!!

PS Ik ga proberen mijn blog bij te houden, maar dan moeten ze op de campings wel wifi hebben 😉