Deze toffe schoenenkast is Beau NU voor me in elkaar aan het klussen

http://www.apartmenttherapy.com/creative-crates-turned-awesome-154655

Beau – de vader van mijn oppaskindje – zit momenteel ‘in between jobs’. Feitelijk komt het er op neer dat hij geen baan heeft. Hij heeft wel wat ‘dingetjes lopen‘ (dat zegt hij de hele tijd, ongeveer 10 x per dag). Maar volgens mij verveelde hij zich best wel. Toen kwam ik met een cool idee. Beau zei dat had hij wel weer eens zin om iets met zijn handen te doen. Zijn vader was timmerman en Beau had zin in een bouwprojectje.

Nu kwam ik DIT plaatje om internet tegen en vond de schoenenkastjes zo TOF! Ik heb meteen bij de groenteboer wat kratjes gefixt en heb ze zelf in allerlei pastelkleuren geschilderd (mijn handen zijn nu licht-paars met mintgroen). Beau is de boel nu aan het bevestigen. En ik hoor een heleboel gevloek (merde merde merde) (ik betwijfel of Beau het timmermansbloed heeft geërfd 😉 Ik denk dat ik ‘m maar even met rust laat en over een half uurtje weer even boven ga kijken ;-))

xx

 

Hoe word ik een Parisienne? # 5

Bonjour Parisienne-wannabe’s,

Ik heb vandaag weer een erg leuke en relaxte opdracht voor jullie: ontbijt als een Parisienne! Perfect voor deze lazy sunday morning, dacht ik zo 🙂

Maak een kopje espresso-koffie & regel een croissantje met jam (in het frans is jam ‘la confiture). Bijvoorbeeld de abrikozenjam van Bonne maman (mijn favoriet ;-)).

Zet de spullen op de keukentafel, doe je ‘Parijse’ outfit aan, blader nonchalant door een  krantje, sluit je ogen, doe net alsof je in Parijs bent et... bon appetit.

Wil je het extra Frans aanpakken? Zet dan een chanson op (zoek bijvoorbeeld op Spotify de cd French café) en knoop je haar in een losse Franse vlecht. Maar dit is optioneel hoor, voel je vooral niet verplicht 🙂

Het leuke is: waar je ter wereld ook bent, zo’n Parijs ontbijtje als dit, kun je overal fixen!! En stuur me vooral een foto van jouw petit déjeuner (Frans voor ontbijt). Ik ben zo benieuwd 🙂

Bonne weekend!

X Lot

illustratie van www.mademoiselleeve.com

Hoe word ik een Parisienne? # 4

Hee, weet je wat ik net in een stijlboek over Parisiennes las? Dat Parijse meisjes als het regent PAARDRIJLAARZEN aan trekken! Vinden ze er zelf wel stylish uitzien 🙂 Duzzzz, heb je die toevallig nog ergens liggen? Stof ze dan ff af trek ze aan bij een volgende regenbui 🙂  Voor alle andere Parisienne-wannabes – check of ze bij de Kringloopwinkel (of op Marktplaats/Ebay) jouw maat  nog hebben!