Mona Lisa

Lou-Lou, een Frans vriendinnetje van mij, werkt in het Louvre. Stoer hè!? Ze geeft rondleidingen door het museum, speciaal voor kinderen. Gistermiddag ben ik met Nicolas naar dit supergrote museum geweest.

De Mona Lisa is meer dan 500 jaar geleden geschilderd door Leonardo da Vinci. Onder de Mona Lisa zitten nog 3 andere versies verstopt!

Ik schrijf een paar leuke weetjes over de Mona Lisa, die Lou-Lou ons vertelde. Misschien wel handig voor een spreekbeurt!

– In 1911 is de Mona Lisa op klaarlichte dag gestolen door een medewerker. Hij (Vincenzo Peruggia, een Italiaantje) had zich in een bezemkast verstopt en wandelde na sluitingstijd, met het schilderij onder zijn arm,  zo het museum uit. Hij vond dat het schilderij in Italië (Leonardo da Vinci, de schilder komt namelijk uit Italië) thuishoorde. Pas twee jaar later is het schilderij weer teruggevonden.

-Nu hangt de Mona Lisa supergoed beveiligd in een kast met kogelvrij glas mét airco. Lekker frisjes dus.

-In het Frans heet de Mona Lisa geen Mona Lisa, maar La Joconde (dat betekent volgens mij jonkvrouw)

-Mona Lisa is heel populair. Ieder jaar komen er 6 miljoen mensen naar haar mysterieuze glimlach kijken, en ze krijgt zelfs fanmail.

chez moi!

Ik ben weer terug in Parijs! Toen ik de Eiffeltoren zag, werd ik zo gelukkig. Deze stad voelt echt als mijn thuis!

J'adore la tour Eiffel!

Beau en Lauren zijn ook weer terug van vakantie en hebben me gevraagd of ik Nicolas een beetje Nederlands wil leren (in ruil voor extra zakgeld, joehoe!!). Bij de Nederlandse bieb (bij het Institut Néerlandais) heb ik een paar leuke kinderboeken gehaald, die allemaal over Parijs gaan.

Dit gidsje is een Lonely Planet voor kinderen en staat vol interessante en grappige feitjes

de tekeningen in dit prentenboek zijn zooo mooi!

 

Vol met leuke Franse weetjes en het grappige is dat het verhaal over een jongetje gaat dat ook Nicolas heet en in Parijs woont!

Janne & Lot

Janne in Love: Lottie, eindelijk je bent online! Waar zit je?

Lot 🙁 : Zeg ik niet.

Janne in Love: Ok, je bent dus nog boos.

Lot 🙁 : Hoe raad je het zo? Je was toch met mij op vakantie? Het lijkt wel of je Juansie belangrijker vindt dan ik. Waar is-ie trouwens? Liggen jullie voor de verandering eens NIET op een luchtbedje klef te doen?

Janne in Love:  Die is naar huis. Of eigenlijk, naar zijn oma in Sevilla. Familiefeestje ofzo. Ik wil heel graag naar je toekomen en supergraag onze vakantie samen afmaken. Gaan we lekker surfen in Portugal! En heeeeel bruin worden!

Janne zegt Sorry: Enne sorry…

Surfgirl LOT 🙂 : Janne, ik mis je zoooooo. Neem je de allerhoogste snelheidstrein die er bestaat? Ik zit in een hostel op de Rua de Santa Catarina, 24. In Lisboa! Er razen hier continue surfbusjes voorbij, beloof je dat je heel snel komt!?