Kleurboek

Hoi allemaal,

Eigenlijk moet ik huiswerk maken, maar grammatica is zooo niet mijn ding. Het is hartstikke moeilijk en omdat ik best vaak Franse les skip, heb ik de uitleg gemist. Op één of andere manier word ik gewoon altijd heel moe van onregelmatige werkwoorden. En de mensen op straat begrijpen me toch wel!

Bon, ik heb de perfecte afleiding gevonden. En dat is dit kleurboek! Het is geen kinderachtig kleurboek hoor. Kijk maar:

Coloriage van Nathalie Lété

 

Ik bedenk ineens een goed idee. Steeds als ik een excercise af heb, mag ik van mezelf een stukje kleuren 🙂

Bisous XX

:-)

Ik hoorde daarnet op het nieuws dat de computer-smiley 30 jaar bestaat!

Hij is in 1982 geleden uitgevonden in Amerika door professor Fahlman. Er was een grapje verkeerd opgevat en hij vond het tijd voor meer duidelijkheid. Zo kwam hij op de 🙂 en ook op de 🙁

Omdat ik hem best vaak gebruik: 30 hoeraatjes voor de smiley!

🙂

Crêpes

Gistermiddag heb ik met Nicolas crêpes gebakken.De eerste was mislukt maar die daarna waren très bon 🙂 Ik schrijf hieronder de verschillen op met gewone Hollandse pannenkoeken.

– crêpes zijn dunner en kleiner dan pannenkoeken

– crêpes zijn veeeeeeel lekkerder

– dat was het geloof ik wel weer zo’n beetje 🙂

altijd yummie: crêpes met chocola!

Crêpes à la Lot (et Nicolas)

Voor 7 crêpes heb je nodig:

100 gram bloem (in het Frans heet dat farine)

1 ei

450 gram halfvolle melk

Nog iets lekkers voor erop. Maar ik weet natuurlijk niet waar jij zin in hebt 🙂 Paar voorbeeldjes: Nutella, suiker, chocola, fruit, jam.

Ik schat in dat je voor 7 crêpes een kwartiertje bezig bent.

1. In een beslagkom mix je de bloem, ei en de melk.
2. In een koekenpan of crêpepan (te koop bij o.a. de Carrefour) doe je een klontje boter of wat olie en dan verhit je de boel. Je schept ongeveer 4 eetlepels beslag in de pan, dan til je de pan op en beweeg met je pols heen en weer, zodat het beslaglaagje flinterdun wordt. Dat is heel belangrijk, want anders is het geen echte crêpe (vind ik).
3. Als er belletjes in het beslag komen is het tijd om de crêpe om te keren. Als de crêpe klaar is, schep je hem uit de pan en doe je er iets lekkers op!
Bon appetit!