Hoe overleef je een auditie?

 Een auditie doen is superspannend. Ik deed mijn allereerste auditie voor de film Gretchen und Otto (zie boek Berlijn, Berlin!) & ik was het zomaar meteen geworden! Ik kreeg een mailtje van Suzanne die vroeg of ik nog auditie-tips had (ze wil heel graag de hoofdrol in een schooltoneelstuk en na de kerstvakantie beginnen de repetities). Ik heb een poos heel hard nagedacht en hier komen LOTS 10 TIPS!.

1.      Als je zelf een stukje voor je auditie mag kiezen, kies dan iets dat goed bij je past. Misschien heb je het liedje/dansje/toneelstukje al een keer eerder gedaan. Dan hoef je niet iets in te studeren wat helemaal nieuw is. En voel je je meteen al een stuk zelfverzekerder.

2.      Bereid het stukje zo goed mogelijk voor. Oefen eerst voor de spiegel en regel daarna wat écht publiek (je zus/vader/overbuurman/vriendin/achterneef, of wie dan ook) Misschien hebben ze nog wel goeie tips ook!

3.      Trek iets leuks aan en dat mag best iets opvallends zijn. Je wilt immers indruk maken, maar zorg er ook voor dat je je er fijn in voelt en dat het lekker zit.

4.      Ga op tijd naar bed en eet van te voren iets gezonds.

5.      Zeg tegen jezelf dat je zin in de auditie hebt en dat je geweldig-goed bent. Zet eventueel een vrolijk muziekje op. Vraag of je vriendin je een peptalk geeft.

6.      Word niet gek als je héééél lang moet wachten. Probeer rustig te blijven en trek je niets aan van de anderen. Sluit jezelf eventueel af met een muziekje.

7.      Oefen thuis ook nog even wat je tegen de jury zal zeggen (hoe je jezelf voorstelt). Blijf altijd aardig, vriendelijk en geduldig tegen de jury.

8.      Kom overdreven op tijd (dan heb je geen te-laat-kom-stress).

9.      Luister goed naar de aanwijzingen van de jury.

10.  Heb er heel veel plezier in, dan straal je in ieder geval enthousiasme uit!

 Toi toi toi!

 

En…ben je het geworden?

Doe een vreugdedans en vertel het aan iedereen die het maar horen wil J

Zit je er niet bij?

Baal even flink, maar blijf niet te lang sip. Je hebt weer wat auditie-ervaring opgedaan en daar heb je een volgende keer vast wel wat aan. Ga iets leuks doen met je vriendinnen!

Probeer te leren van de kritiek die je hebt gekregen. Misschien zeggen ze dat je nog wat meer moet oefenen/studeren/of wat meer ervaring op moet doen. Misschien kun je lessen nemen? Enne… de volgende keer doe je gewoon weer mee 🙂

Hoe word ik een Parisienne? # 3

En dan zijn we nu alweer aanbeland bij deel III van de korte online-cursus ‘Hoe word ik een Parisienne?‘!

Vandaag gaan we de Parijse blik oefenen. Parisiennes staan niet bepaald bekend als lachebekjes. Ze kijken vaak een beetje arrogant. Dat doen ze vooral in de drukke metro’s of als ze supertje-veel haast hebben. Of als ze gek worden van al die toeristen in de stad. Check de onderstaande foto’s voor inspiratie. Deze hippe Parijse meisjes doen voor hoe het moet. Bonne chance (= Frans voor succes) met het oefenen voor de spiegel!

Bisous Lot (die trouwens wel altijd veel lacht, zelfs in drukke metro’s ;-))

Marine Deleeuw, een model van 18

de look van Marine (ja alweer een Marine!) Vacth, een model & actrice van 22

 

En hier hebben we het model Pauline Hoarau (18)

Hoe word ik een Parisienne? # 2

Vandaag aflevering 2: Draag een streepjes-shirt!

Parisiennes staan bekend om hun ‘je ne sais quoi’- stijl. Ze zien er mooi, chic & tegelijkertijd nonchalant uit. Een streepjes-t-shirt of streepjes-trui heeft ieder meisje uit Parijs wel in haar kast liggen. Dus dat is meteen het huiswerk (wat een leuk huiswerk!!!) van deze week: ga op zoek naar een leuk streepjesitem.

Kijk in je eigen kast (of in die van je moeder/zus/vader), of ga even langs bij de H&M of de Zara. Wil je het écht lekker Frans aanpakken en heb je nog wat zak/kleedgeld over? Shop dan bij Petit Bateau. Dit is een heel bekend Frans kledingmerk & maatje 16 ans (16 jaar) pas jij vast! (Ook in Nederland en België heb je deze winkel).

pour l'inspiration

 

streepjes zijn van alle tijden