Parijsmeisje gezocht!

Ben jij een meisje tussen de 13 en 16 jaar? Vind jij Parijs helemaal te gek? Wil jij na de middelbare school misschien wel au pair worden? Hou je van lezen en word je blij van een gratis boek? Vind je het leuk om in het middelpunt van de belangstelling te staan? Dan zoeken Elisa van Spronsen en De Utrechtse Kinderboekenwinkel jou!
Op vrijdag 10 februari om 16:00 presenteert Elisa van Spronsen (31, Utrecht) haar allereerste boek, de jeugdroman Au pair. Ze zal het eerste exemplaar overhandigen aan een meisje, dat net als de hoofdpersoon Lot, droomt van een geweldig leven in Parijs.
Ben jij of ken jij zo’n meisje?
Neem dan contact op met Lia Reedijk: kinderboekwinkel@planet.nl 

 

Testje

Ik kreeg een mailtje van Lola, een meisje dat misschien ook au pair wil worden. Ze twijfelt nog. Daarom heb ik een test gemaakt. Voor Lola en alle anderen die het nog niet helemaal zeker weten.

1.    Je mag een jaar in een buitenlandse stad wonen. Welk van deze steden kies je? Londen, Parijs of Barcelona.
a.    Moet ik echt kiezen? Ze lijken me alledrie zo gaaf!
b.    Mag Antwerpen ook? Da’s tenminste iets dichterbij…
c.    Een jaar lang? Ben je gek. Een weekje zou ik nog wel leuk vinden, maar een jaar…

2.    Vind je het leuk om een nieuwe taal te leren?
a.    Si! Oui! Yes! Ja! Yo!  Ik vind buitenlandse talen altijd heel interessant/boeiend/exciting.
b.    Nee alsjeblieft niet. Als ik iets slaapverwekkend vind, zijn het wel die saaie luistertoetsen.
c.    Why should I? Everybody speaks English!

3.    Op het plein zijn een paar kinderen touwtje aan het springen. Ze maken ruzie wie z’n  beurt het is om te draaien. Wat doe jij?
a.    Je fietst snel door naar huis. Je bent allergisch voor dat gekrijs.
b.    Je loopt naar de kinderen toe en stelt voor dat jij het touw wel even ronddraait. Ondertussen moedig je alle kinderen aan.
c.    Je gniffelt er een beetje om, maar doet verder niets.

1.    A (3)    B (2)    C (1)
2.    A (3)    B (1)    C (2)
3.    A (1)    B (3)    C (2)

Heb je meer dan 8 punten?
Doen! Doen! Doen! Blijf aupairmeisje.com volgen voor tips & tricks!

Heb je tussen de 4 en 7 punten?
Slaap er nog 3 nachtjes over. Daarna weet je het antwoord vast.

Heb je minder dan 3 punten?
Nee, au pair zijn is niets voor jou. Je kunt beter veilig thuisblijven en mijn blog blijven volgen! Enne… Je kunt in NL natuurlijk ook een oppasadresje zoeken.

Scarlett Johansson

Ik  baal heel erg…  Bijna was het dus gelukt! We waren net bij de garderobe onze jassen aan het afgeven, toen er iemand van de security aankwam. Hij vroeg of hij onze uitnodigingen (die we dus niet hadden) nog eens kritisch mocht bekijken. Binnen een minuut stonden we weer buiten. Het enige leuke is dat ik volgens mij wel Scarlett Johansson heb gezien. En Katrin dacht dat ze Heidi Klum had gespot. Er zit niets anders op dan doorzeuren bij Lauren…

                                       Dit is dus Scarlett. Ik vind haar heel knap.

Modepopjes

Parijs is de stad van de mode en ik loop al een poos te zeuren bij Lauren of ik een keer mee mag naar een modeshow. Mijn aupairmoeder is namelijk mode-ontwerpster en werkt bij Cat&Walk (een high fashion modemerk, kende ik eerst ook niet), en heeft dus contacten & ingangen. Maar zij regelt dus de de hele tijd niets voor mij. Ze vindt me te jong (hallo, er zijn meisjes die jonger zijn dan ik en die fashion weblogs hebben en daar gewoon op de eerste rij mogen zitten.)  Ook denkt ze dat ik haar in de weg loop, omdat het voor haar gewoon werk is en ze mij er niet bij kan gebruiken, bladiebla.
En nu hebben Katrin en ik (eigenlijk ik) dus een heel goed idee. Vanavond gaan we proberen om een modeshow van Cat&Walk binnen te sneaken. Je moet gewoon hele rare kleren aantrekken en zeggen dat het mode is. Bijvoorbeeld een schortje omdoen en een t-shirt binnenstebuiten aantrekken. We nemen mijn camera mee en zeggen dat we een fashionblog hebben, genaamd poupettesdelamode.com. Dat betekent modepojes, hihi. Duimen jullie voor ons dat het lukt!?

                                 schets van Lauren die dus modeontwerpster is

 

Naar bed naar bed, zei duimeLOT

Ik heb gedoe met Nicolas. Als Lauren en Beau thuis zijn, gaat hij altijd heel braafjes naar bed. Zonder te zeuren trekt-ie zijn pyjama aan en gaat-ie met de elektrische tandenborstel in de weer. Ik lees hem een verhaaltje voor en N. slaapt binnen no time als een roos.     Pas de problème. Maar altijd als B&L niet thuis zijn (en ze moeten allebei dus best wel vaak overwerken) dan gaat hij heel erg schreeuwen en huilen en blèren “IK WIL NIET NAAR BOVEN!” Gisteravond dreigde hij: “ALS IK GEEN TV MAG BLIJVEN KIJKEN, ZEG IK TEGEN PAPA DAT JE ME NIET HEBT VOORGELEZEN.”Nou, dat vinden zijn ouders juist dus vét belangrijk. Ik heb hem toen maar even beneden gehouden, maar ik voel me er toch erg rot bij. Nicolas was altijd een schatje en nu zit-ie me gewoon te chanteren.
Wat moet ik doen? S’il vous plaît, wie heeft er een gouden tip?

Le petit Nicolas, één van de lievelingsboeken van mijn Nicolas.

En er is ook een film van (tip: kijk hem met je oppaskind!)

 

Kraak Meneer

Katrin is mijn allerbeste vriendin. Ze past op wel zes kindjes en komt uit Duitsland. Ze is supergoed in het maken van Franse recepten. Haar specialiteit is de croque monsieur, dat betekent kraak meneer. De ‘kraak’ snap ik wel, want de kaas is knapperig, maar waar die monsieur ( =meneer) nou weer vandaan komt? Blijkbaar vinden vooral ‘monsieurs’ het lekker ofzo. Katrin doet altijd heel geheimzinnig als ze in de keuken bezig is en wil haar recepten nooit verklappen.

Vanmiddag heb ik samen met Nicolas gewoon wat geprobeerd (‘Ik wil geen croissantjes!’ riep N. vanmorgen) en al zeg ik het zelf: best goed gelukt (niet zo goed als de croques van Katrin, maar ik ontdek haar geheim binnenkort écht wel een keer).

Croques- monsieur à la Lot

Dit heb je nodig:

  • 2 sneetjes brood (als je er eentje wilt, als je 6 aupairkinderen hebt, dan neem je er natuurlijk 14 ;-)) (want dan eet je ook zelf ook mee ;-))
  • Banaan (zelf bedacht)
  • Stuk kaas (ik koop altijd Gruyère bij de Carrefour, maar een andere soort is vast ook lekker).
  • Boter (wel echte)
  1. Smeer een snee brood aan één kant in met boter. Dit wordt de onderkant van je broodje. Rasp de kaas en strooi hem over de bovenkant van je boterham. Snij de banaan in plakjes en leg deze bovenop de kaas.
  2. Leg de andere boterham er bovenop.
  3. Doe wat boter in de pan en leg de croque erin.
  4. Het vuur niet te hoog zetten, de kaas moet superlangzaam smelten.
  5. Bak ook nog even de andere kant.
  6. Als het korstje knapperig is en de kaas gesmolten is, is de c.m. klaar.

Bon appetit!