Hoe word ik een Parisienne in 5 afleveringen #1

Bonjour tout le monde!

Ik heb weer iets leuks bedacht! In 5 afleveringen ga ik jullie leren hoe je een échte Parisienne wordt. Vandaag aflevering 1: de arrondissementen.

Kijk goed naar dit plaatje:

Voilà, dit is Parijs. Maar dat dacht je vast al 🙂 Zoals je ziet, staan er overal op de kaart nummers (klik er vooral even op, als je het niet zo goed kunt lezen). Dit zijn de nummers van arrondissementen. Een arrondissement is eigenlijk  een ander woord voor wijk en een echte Parisienne kent natuurlijk al die nummers uit haar hoofd. Dus begin maar vast met stampen!  Gelukkig gebruikt een Parisienne het woord ‘arrondissement’ niet zo vaak (ingewikkeld!!). Zij noemt alleen het nummer. Dus als iemand vraagt: ‘Où habite-tu?’ (waar woon je?) dan zegt de Parisienne: ‘Dans le 4ème’ (‘In het vierde’). Dus als je toch aan het stampen bent, leer dan ook even tot 18 tellen in het Frans!

Dat is dan meteen ook de opdracht van de eerste cursus-dag! Vraag of je beste vriendin je even overhoort 😉

En natuurlijk ook weer even een tip van LOT. Hippe opkomende wijken zijn:  het 11e en het 20e! Zelf vind ik het 18e (Montmartre) , 3e en 4e(Le Marais) ook nog steeds  très cool!

Een boekentip van LOT

Dit handige handboek voor meisjes gaat heus niet alleen maar over jongens, mode en make up (maar wel een béétje natuurlijk). Nee, in dit boek staat nog veel meer dan dat. Alles over het ideale spiekbriefje bijvoorbeeld. En wat een latte macchiato precies is. En een stap voor stap overlevingsplan, voor het geval je op een onbewoond eiland aanspoelt (je weet maar nooit!). Bovendien maak je kennis met beroemde, intelligente en stoere (Nederlandse) vrouwen die hun mannetje staan. Het boek staat vol handige tips, trucs, DIY’s en wist-je-datjes om het dagelijks leven makkelijker en nóg leuker te maken. Met al die nieuwe kennis kun jij de hele wereld aan!

Verschijnt in april 2014 (dus nog eventjes geduld…)