Hoe overleef je een auditie?

 Een auditie doen is superspannend. Ik deed mijn allereerste auditie voor de film Gretchen und Otto (zie boek Berlijn, Berlin!) & ik was het zomaar meteen geworden! Ik kreeg een mailtje van Suzanne die vroeg of ik nog auditie-tips had (ze wil heel graag de hoofdrol in een schooltoneelstuk en na de kerstvakantie beginnen de repetities). Ik heb een poos heel hard nagedacht en hier komen LOTS 10 TIPS!.

1.      Als je zelf een stukje voor je auditie mag kiezen, kies dan iets dat goed bij je past. Misschien heb je het liedje/dansje/toneelstukje al een keer eerder gedaan. Dan hoef je niet iets in te studeren wat helemaal nieuw is. En voel je je meteen al een stuk zelfverzekerder.

2.      Bereid het stukje zo goed mogelijk voor. Oefen eerst voor de spiegel en regel daarna wat écht publiek (je zus/vader/overbuurman/vriendin/achterneef, of wie dan ook) Misschien hebben ze nog wel goeie tips ook!

3.      Trek iets leuks aan en dat mag best iets opvallends zijn. Je wilt immers indruk maken, maar zorg er ook voor dat je je er fijn in voelt en dat het lekker zit.

4.      Ga op tijd naar bed en eet van te voren iets gezonds.

5.      Zeg tegen jezelf dat je zin in de auditie hebt en dat je geweldig-goed bent. Zet eventueel een vrolijk muziekje op. Vraag of je vriendin je een peptalk geeft.

6.      Word niet gek als je héééél lang moet wachten. Probeer rustig te blijven en trek je niets aan van de anderen. Sluit jezelf eventueel af met een muziekje.

7.      Oefen thuis ook nog even wat je tegen de jury zal zeggen (hoe je jezelf voorstelt). Blijf altijd aardig, vriendelijk en geduldig tegen de jury.

8.      Kom overdreven op tijd (dan heb je geen te-laat-kom-stress).

9.      Luister goed naar de aanwijzingen van de jury.

10.  Heb er heel veel plezier in, dan straal je in ieder geval enthousiasme uit!

 Toi toi toi!

 

En…ben je het geworden?

Doe een vreugdedans en vertel het aan iedereen die het maar horen wil J

Zit je er niet bij?

Baal even flink, maar blijf niet te lang sip. Je hebt weer wat auditie-ervaring opgedaan en daar heb je een volgende keer vast wel wat aan. Ga iets leuks doen met je vriendinnen!

Probeer te leren van de kritiek die je hebt gekregen. Misschien zeggen ze dat je nog wat meer moet oefenen/studeren/of wat meer ervaring op moet doen. Misschien kun je lessen nemen? Enne… de volgende keer doe je gewoon weer mee :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *