Hoe word ik een Parisienne in 5 afleveringen #1

Bonjour tout le monde!

Ik heb weer iets leuks bedacht! In 5 afleveringen ga ik jullie leren hoe je een échte Parisienne wordt. Vandaag aflevering 1: de arrondissementen.

Kijk goed naar dit plaatje:

Voilà, dit is Parijs. Maar dat dacht je vast al :-) Zoals je ziet, staan er overal op de kaart nummers (klik er vooral even op, als je het niet zo goed kunt lezen). Dit zijn de nummers van arrondissementen. Een arrondissement is eigenlijk  een ander woord voor wijk en een echte Parisienne kent natuurlijk al die nummers uit haar hoofd. Dus begin maar vast met stampen!  Gelukkig gebruikt een Parisienne het woord ‘arrondissement’ niet zo vaak (ingewikkeld!!). Zij noemt alleen het nummer. Dus als iemand vraagt: ‘Où habite-tu?’ (waar woon je?) dan zegt de Parisienne: ‘Dans le 4ème’ (‘In het vierde’). Dus als je toch aan het stampen bent, leer dan ook even tot 18 tellen in het Frans!

Dat is dan meteen ook de opdracht van de eerste cursus-dag! Vraag of je beste vriendin je even overhoort 😉

En natuurlijk ook weer even een tip van LOT. Hippe opkomende wijken zijn:  het 11e en het 20e! Zelf vind ik het 18e (Montmartre) , 3e en 4e(Le Marais) ook nog steeds  très cool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *