La Parisienne – very chique

Hoe doen al die Parisiennes dat toch? Er zo chic, maar tegelijkertijd ook cool & nonchalant uitzien? Ik kopieerde gewoon de looks van ‘ma mère’, maar er is nu ook een geweldig handboek om deze ‘je ne sais quoi-stijl’ onder de knie te krijgen.

Hieronder vind je een paar goede tips uit La Parisienne, je persoonlijke stijlgids van Ines de la Fressange (die Ines was een model, voor o.a. Chanel, dus die heeft er verstand van:-)) (Uitgeverij Terra €19,99)

1. Koop geen IT-bag! Een rieten tasje, een grote shopper of een mooi tweedehands damestasje is zoveel stijlvoller.

2. Als je in een winkel bent en je past iets, vraag jezelf dan af: Wil ik dit vanavond aantrekken? Is het antwoord NON?  Dan snel wegwezen uit die winkel!

3. Doe alleen mascara op je bovenste wimpers.

4. Shop gerust bij de H&M, maar dan wel bij de herenafdeling!

In het boek staan nog veel meer handige dingen. Welke items je sowieso moet hebben & hoe je ze combineert: zoals een zwart jurkje, leren jasje, trenchcoat, All Stars, donkerblauwe beetje wijde V-hals trui, mannencolbertje en een spijkerbroek, én heel veel toffe shop-adresjes, ook online!

 

Één reactie op “La Parisienne – very chique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *