Verdwaald in de banlieu


Het is nu half 2  ’s nachts, ben alleen thuis en terwijl ik dit schrijf zit ik nog helemaal te shaken. Ik was namelijk verdwaald. In de banlieu (dat is een buitenwijk van Parijs waar vet-gevaarlijke dingen gebeuren).

Voor mijn film Een zomer in Parijs II wilde ik met de metro naar een dorpje buiten de stad. Mijn moeder is daar opgegroeid in een boerderijtje met groene luiken en dat wilde ik filmen. Ik ging er alleen naar toe, want Katrin had een kookworkshop. Het zou iets van vijftien haltes zijn.

Ik zat heel relaxed in de metro, was een beetje aan het spelen met mijn camera. Pas toen ik na een halfuur uitstapte kwam ik erachter dat ik compleet de verkeerde kant op was gegaan.  Zat ik dus in de banlieu! En het eerste wat ik zag waren vijf gangsta-boys met mutsen op die een graffity op het metrostation aan het zetten waren. Ze riepen de hele tijd op agressieve toon:

“ASSASIN DE LA POLICE!”

“ASSASIN DE LA POLICE!”

“ASSASIN DE LA POLICE!”

Dat betekent: Vermoord de politie.

Ik rende zo snel ik kon naar de andere kant van het metrostation om in de metro terug te springen. Pas na tien minuten kwam er weer één. Ik heb me al die tijd achter een bankje verscholen. Die tien minuten leken wel een uur! Het was zooo eng. Eén van die jongens gooide ook nog bierflesjes op de rails. Eén scherf raakte me bijna!

Morgen ga ik overdag naar dat dorpje en ga ik vijf keer checken of we wel de goede kant op gaan…. En Katrin moet echt mee!

Één reactie op “Verdwaald in de banlieu

  1. ff een updeetje: het is uiteindelijk gelukt! we zijn in de goede metro gaan zitten en het huis van mijn moeder staat er mooi op :-) nog wel heel eng gedroomd over die gangsta-boys, joh…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *