Franse streepjes

Sinds de zomer ben ik helemaal into streepjes. Ik heb in totaal wel acht items (2 shirtjes, 2 jurkjes, 1 lang hemd en 3 shirtjes met lange mouwen.) Lauren vertelde me er net een grappig verhaal over. Zo’n zwart (of blauw)-witte streep heet dus de Bretonse streep. Het was vroeger het marine-uniform. De originele Bretonse shirts waren van supergoede kwaliteit, zodat ze wel tegen een windstootje of een golfje zeewater konden. En wat extra handig was: als je over boord sloeg, viel je met die streepjes wel op, en was je makkelijker terug te vinden! Ook veel vissers gingen de streepjes dragen.  En alle mensen die aan zee op vakantie gingen vonden de shirtjes zo cool dat het mode werd!

Paar bekende mensen die ook into de Bretonse streepjes waren:

–          Picasso

–          Audrey Hepburn

–          Coco Chanel

–          En ik dus 😉

                                                          bekende streepjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *