Naar bed naar bed, zei duimeLOT

Ik heb gedoe met Nicolas. Als Lauren en Beau thuis zijn, gaat hij altijd heel braafjes naar bed. Zonder te zeuren trekt-ie zijn pyjama aan en gaat-ie met de elektrische tandenborstel in de weer. Ik lees hem een verhaaltje voor en N. slaapt binnen no time als een roos.     Pas de problème. Maar altijd als B&L niet thuis zijn (en ze moeten allebei dus best wel vaak overwerken) dan gaat hij heel erg schreeuwen en huilen en blèren “IK WIL NIET NAAR BOVEN!” Gisteravond dreigde hij: “ALS IK GEEN TV MAG BLIJVEN KIJKEN, ZEG IK TEGEN PAPA DAT JE ME NIET HEBT VOORGELEZEN.”Nou, dat vinden zijn ouders juist dus vét belangrijk. Ik heb hem toen maar even beneden gehouden, maar ik voel me er toch erg rot bij. Nicolas was altijd een schatje en nu zit-ie me gewoon te chanteren.
Wat moet ik doen? S’il vous plaît, wie heeft er een gouden tip?

Le petit Nicolas, één van de lievelingsboeken van mijn Nicolas.

En er is ook een film van (tip: kijk hem met je oppaskind!)

 

3 reacties op “Naar bed naar bed, zei duimeLOT

 1. Superlastig! Ik heb ook een oppaskindje, Boukje, en die ging vorige week gewoon kotsen toen haar moeder wegging. En ze was niet ziek! Ik alles opruimen…pfff ik dacht dat opassen relaxt was, maar het is wel hard werken! Ik durfde het ook niet te zeggen want bij haar moeder doet ze dit volgens mij nooit!…Ik ben wel blij dat jij t schrijft want mijn nicht Merle die ook op kinderen past zegt “dat ze noooooooit zoiets heeft” en nu weet ik dat ik niet de enige ben met lastige kiddo’s. Maar sorry dit is nog geen tip. Iemand wel een tip?Succes hè! x Querine

 2. Hee Lot
  Ik heb het even met mijn tante Tjarda over je probleem met Nicolas gehad. Mijn tante heeft namelijk een oude pen vriendin in Frankrijk wonen (niet in Parijs maar ergens in het zuiden met lavendel en ook waar die ene schilder heeft gewoond maar z’n naam weet ik niet) en die vertelt altijd dat ik blij moet zijn dat ik Nederlandse (friese ;)) ouders heb want Franse ouders zijn veel strenger! Je mag als kind tijdens t eten nooit van tafel bijvoorbeeld! En Franse juffen en meesters zijn ook streng. Je krijgt op de basisschool al huiswerk!!!! Kijk nu vind ik dat normaal maar op de basisschool, kom op zeg! Misschien doe jij wel veel liever of relaxter naar hem en dan gaan kinderen “je uitproberen” zegt tante Tjarda dan. Ik vind dat uitproberen maar een beetje gek. Kijk, als je een nieuwe fiets wil kun je er een uitproberen in de winkel en daarna weer een andere. Of ie goed is weet je wel. Maar Nicolas kan daarna toch niet een andere au pair uitproberen want hij heeft er maar een!! Begrijp je? Maar goed : misschien moet je dus strenger doen. Nee is nee enzo.
  Hoop dat je wat hebt aan mijn tip, ik ga zo winkelen in Leeuwarden.
  Doei!!! Femmigje de pemmigje
  Ps:
  Ik weet weer hoe die schilder heet: van Gogh.

 3. Ja ik heb een tip!! Wat ik altijd doe bij mijn buurjongetje als hij niet naar boven wilt, dan zeg ik dat er een ‘Vroegnaarbedgeest’ bestaat die snoepjes onder je kussen legt als je vroeg gaat slapen. Zo gaat Tjomme (buurjongetje) dus altijd gelijk naar bed. Ik leg dan altijd heel voorzichtig voordat ik weer naar huis ga een snoepje onder zijn kussen. Ik had ook een keer een koekje onder zijn kussen gelegd en toen werd die moeder heel boos want toen zat er ’s ochtends allemaal koek in het haar van mijn buurjongetje. Oja, het moet wel mogen van de moeder! Wat mijn probleem is is dat mijn buurjongetje verliefd op mij is en dan gaat hij altijd om mijn been hangen en niet loslaten.
  Doeii! Sanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *