Franse toetjes

Zoals sommige van jullie wel weten is mijn beste vriendinnetje KATRIN uit Parijs nogal into de Franse cuisine (spreek uit als: kwiesien). Ze is vooral helemaal verzot op het maken van zoetige dingen. Nu is er zondag een workshop Franse toetjes, en wij  gaan daar dus aan mee doen! O, ik hoop dat mijn toetjes net zo goed lukken als op de foto’s. (Ik heb er nu al zin in. Ik vrees alleen dat ik beter ben in toetjes eten dan in toetjes maken ;-))

Millefeuilles

Dit chique Franse gebakje lijkt een beetje op onze tompoes. Millefeuilles betekent 1000 blaadjes. Vroeger maakten de bakkers namelijk echt keiveel laagjes deeg! Nu zijn het er meestal iets van drie :-) (moet te doen zijn, toch?!)

Tarte Tatin

Een tarte tatin is een omgekeerd appeltaartje. Uitgevonden door de zusjes Tatin. Ik las op het blog van Jamie Oliver dat het verhaal gaat dat één van de zusjes een appeltaart aan het bakken was, maar ‘m te lang in de oven had laten staan. Daarom serveerde ze het taartje maar op de kop ;-). Wij gaan er zondag eentje met peren maken. Hier vind je een lekker recept van Jamie.

Crème brulée

O la la, ik ben dol op dat gekarameliseerde suikerlaagje. Net als Amélie uit de film Le fabuleux destin d’Amélie Poulain! Check vooral even dit linkje, dan hoor je het ultieme ‘krak’-geluidje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *